Hur kan detta ens få förekomma!

Blir så upprörd när jag läste denna artikeln! Hur kan en rektor gå in och bara ändra ett betyg för att en elevs mamma tycker att hennes son är värd ett bättre betyg!?

Detta är så fel på så många plan så jag vet inte ens var jag ska börja! För det första, har rektorn kompetens nog att göra bedömningen att ”läraren har satt fel betyg”? Hur ska detta hjälpa eleven i framtiden? Jag menar, han har ju uppenbarligen inte de kunskaper som kommer att förväntas av honom med det ”nya betyget”.

Sedan, vad är det för förälder som gör såhär mot sitt barn!? Troligen så tycker hon ju att hon gör honom en tjänst för hon har stora förväntningar på honom och att han ska gå vidare och läsa en avancerad utbildning. Men kommer han att klara utbildningen då undrar ju jag.

Kan hela denna grejen vara för att vi har blivit ett samhälle där vi är så fixerade vi titlar? Bara för att elevens mamma hade en ”fin titel” så kan man inte stå emot? Hade rektorn gjort samma sak om en arbetssökande invandrare hade begärt samma sak? Troligen inte….. Är det inte personen bakom titeln som förtjänar respekt och inte titeln? För det mesta så bryr jag mig inte om titlar innan personen visar att de har gjort sig förtjänt av den.

titlar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s