Tankar kring att bli stalkad

Jag såg just nu det senaste avsnittet av Stalker och blev verkligen väldigt känslomässigt engagerad i dessa kvinnor. Parentes – det är också skit att denna serien och ska läggas ner 😦 varför läggs alla bra serier ner när jag fastnat för dem!?

Det handlade i alla fall om en kvinna som blev stalkad av sin fd man och hon hade gjort allt hon kunde för att skydda sig genom att göra anmälningar och besöksförbud. Detta hjälpte inte utan han körde förbi hennes hus och lämnade presenter på hennes trapp.

Eftersom hon inte hade sett att det var han som hade gjort det och det inte fanns någon lapp eller liknande i presenterna som visade att de var från honom så kunde polisen inte göra någonting. Då säger kvinnan det som verkligen fick mig att må dåligt. ”Jag tar olika vägar hem från jobbet varje dag, jag går och handlar i 10 olika butiker för att inte skapa mönster, jag har satt upp lås. Det enda jag kan göra nu är att flytta och det har jag inte råd med”. De föreslog också att hon borde installera larm, vilket hon inte heller hade råd med.

Då slog det mig verkligen hur otroligt dåligt de måste må, det finns så mycket som pekar på att det är deras stalker som utsätter dem för detta och ingen kan göra något. De som blir stalkade hamnar ju i en form av fängelse, pga att man inte kan sätta stalkaren i ett riktigt fängelse utan konkreta bevis.

Jag säger inte att man ska kasta folk i fängelse utan att vara säker på att de är skyldiga. Men detta känns som en väldigt olycklig situation som uppstår……

 

Besöksförbud

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s